Eenrichtingsverkeer

Definitieve uitspraak bestuurlijke boetes Oostzaan

19-09-2024

De gemeente Oostzaan mag geen bestuurlijke boetes meer opleggen voor het inrijverbod van de Kerkstraat en De Haal. Dat heeft de kantonrechter van de Rechtbank Noord-Holland bepaald. Conform deze uitspraak is de gemeente Oostzaan gestopt met het opleggen van de bestuurlijke boetes. De verwerking van de boetes via het CJIB is inmiddels weer opgestart.

Het college van de gemeente Oostzaan heeft nu besloten hoe om wordt gegaan met de bestuurlijke boetes die al zijn opgelegd.

Definitieve uitspraak

Boetes waarvoor nog bezwaar- en beroepszaken lopen en die binnen de bezwaartermijn van 6 weken zijn ingediend, zullen worden ingetrokken en hoeven niet te worden betaald. Voor bezwaren die al afgehandeld zijn, geldt dat deze niet worden heropend, omdat daar geen rechtsmiddelen meer tegenover staan. Iedereen die een boete kreeg en daar geen bezwaar tegen heeft gemaakt krijgt ook geen geld terug. Openstaande boetes moeten worden betaald.

Op korte termijn zullen de uitspraken op de openstaande bezwaren en beroepen worden verzonden. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels gestart.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 023 5563 500. Wij zijn van maandag t/m donderdag bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.